Woensdag 25 augustus verscheen in Zorgvisie een artikel van Dinanda Veldman, directeur van de Patiëntenfederatie over de rol van klinieken in het zorglandschap. Het artikel kopt dat ‘Zorgverzekeraars zelfstandige klinieken financieel afknijpen.’

Veldman geeft in het artikel aan dat zorgverzekeraars klinieken ongelijk behandelen ten opzichtte van de ziekenhuizen en dat dit de inhaalzorg onnodig afremt. "De minister heeft gezegd dat er geen financiële barrières mogen zijn in deze coronaperiode. Blijkbaar geldt dat niet voor patiënten die naar een zelfstandige kliniek willen."

"De zelfstandige klinieken hebben de kwaliteit en kwantiteit om nog veel planbare zorg te doen, maar komen dit jaar snel aan hun omzetplafond. Ik hoor – en het is pas augustus – dat sommige klinieken hun budgetplafond in zicht krijgen. De verzekeraars moeten niet gaan klieren door te zeggen dat ze niet betalen. Dat is niet in het belang van de wachttijden voor patiënten."

Veldman reageert in het artikel eveneens op de suggesties voor een nieuw hoofdlijnenakkoord, verschillende afspraken voor verschillende zorgsoorten en wat er wat haar betreft nodig is (vanuit de politiek) voor de zorg. 

Lees hier het hele artikel (voor abonnees)