Waarom kwaliteitsinformatie over zorg belangrijk is en voor wie

Met kwaliteitsindicatoren wordt de kwaliteit van zorg bij bepaalde aandoeningen in kaart gebracht. Op deze manier kan de kwaliteit van ziekenhuizen en zelfstandige klinieken voor specifieke aandoeningen eenduidig met elkaar worden vergeleken. Patiënten, ziekenhuizen, artsen en zorgverzekeraars maken daar elk op hun eigen manier gebruik van. Een nieuwe set van kwaliteitsindicatoren voor 2020 over de kwaliteit van medisch specialistische zorg is onlangs definitief vastgesteld.

Lees verder...
Nieuws - 07/10/2019

ZKN doet mee aan Zorgevaluatie & Gepast Gebruik (ZE&GG)

Zorgevaluatie is de laatste jaren een begrip geworden voor het bevorderen van kwalitatief hoogwaardige en betaalbare zorg. In het Hoofdlijnenakkoord Medisch Specialistische Zorg 2019-2022 (HLA-MSZ) is afgesproken om gepast gebruik van medisch specialistische zorg verder te bevorderen, door het proces van zorgevaluatie naar een hoger plan te tillen. Dit gebeurt door middel van het programma ‘Zorgevaluatie & Gepast Gebruik (ZE&GG) waar ZKN deelnemer van is.

Lees verder...
Nieuws - 24/06/2019

Klinieken met ZKN-keurmerk presteren zichtbaar beter

In aanvulling op IGJ publiceert ZKN haar kwaliteitsonderzoeksrapport ‘Zichtbaar beter’. Dit onderzoek is met behulp van onafhankelijk onderzoeksbureau Panteia opgesteld op basis van de IGJ-data. Hieruit concludeert ZKN dat klinieken met het ZKN Keurmerk zich kwalitatief onderscheiden van klinieken zonder keurmerk.

Lees verder...
Nieuws - 28/03/2019

Elsevier: Beduidend meer ZKN-klinieken halen de maximale score in lijst 'Beste Klinieken"

"Beduidend meer ZKN-klinieken halen de maximale score van vier bollen, bijna één op de vier. Bij de overige klinieken is dat slechts één op de zestien." Zaterdag 23 maart publiceerde Elsevier de jaarlijkse lijst 'Beste Klinieken'. ZKN leden met het ZKN-keurmerk behoren tot de beste klinieken van Nederland. Volgens Elsevier is het de moeite waard om na te gaan of een kliniek een ZKN-keurmerk heeft.

Lees verder...
Nieuws - 23/03/2019