Nieuwsbericht

Heeft u al subsidie aangevraagd voor inzet van digitale en hybride zorg?

3 september 2024

Bent u al gestart met hybride zorg? Om hier een goede start mee te maken kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Er waren al subsidies beschikbaar voor opstartactiviteiten (implementatiestart) en inzet van geëvalueerde​ hybride zorgprocessen (evaluatieproject). En vanaf 2 september kunt u ook subsidie aanvragen voor het verder uitrollen van de digitale en hybride zorgprocessen (opschalingsproject) in uw kliniek.

De STOZ-subsidies (Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg) kunt u aanvragen tot en met 20 december 2024 om 17:00 uur. Doel van deze subsidies is om digitale en hybride processen in de zorg te stimuleren. Hiermee kunnen cliënten langer zelfstandig thuis wonen en zorgmedewerkers worden ontlast. 

Drie typen subsidie aanvragen

U kunt drie typen subsidie aanvragen: voor de start, voor opschaling en voor evaluatie: 

  1. Implementatiestart: voor het ontwikkelen van een strategie en implementatieplan voor de inzet van digitale of hybride processen in zorg of ondersteuning.
  2. Opschalingsproject: Voor de implementatie en het opschalen van bewezen digitale of hybride processen in zorg of ondersteuning. De digitale of hybride processen die in aanmerking komen voor het opschalingsproject moeten op het STOZ-overzicht staan. In dit STOZ-overzicht vindt u een gedetailleerd overzicht van bewezen digitale en hybride processen die in aanmerking komen voor STOZ-subsidie. 
  3. Evaluatieproject: Implementeer en schaal digitale of hybride processen die nog niet in het STOZ-overzicht staan, met een evaluatie en waardebepaling.

Beschikbaar budget: ruim 50 miljoen
Zorginstellingen zoals klinieken kunnen tot € 25.000 subsidie krijgen voor initiële projecten en tot € 750.000 voor opschaling en evaluatie van bestaande ideeën. Een kwalitatief goede en volledige aanvraag verhoogt de kans op subsidie. Wees er snel bij, want het budget is beperkt.

Meer Informatie
Voor meer informatie over de projecten, voorwaarden en beoordelingscriteria van de STOZ vind u op deze website: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/stoz.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Iftin Mohamud.

Profielfoto van Iftin Mohamud
Contactpersoon