Nieuwsbericht

Kliniek snel gevonden via nieuwe website kliniekzoeker.nl

10 oktober 2024

ZKN, de branchevereniging van zelfstandige klinieken, lanceert de website kliniekzoeker.nl. Op deze website vinden bezoekers snel een kliniek in de buurt voor hun behandeling. Plús uitleg over de voordelen van klinieken: uitstekende zorg, korte wachttijden, persoonlijke aandacht en – in de meeste gevallen – zorg die gewoon wordt vergoed.

Op de website staan alle (meer dan 420) locaties van klinieken die lid zijn van ZKN. Met deze website kunnen patiënten, consumenten en huisartsen klinieken nog makkelijker vinden. Bezoekers kunnen zoeken op specialismen en locatie. Begin volgend jaar kan er ook worden gezocht op aandoeningen. 

Kwaliteit met ZKN-keurmerk
De klinieken op kliniekzoeker.nl hebben het ZKN-keurmerk. “Klinieken met dit keurmerk staan garant voor uitstekende, veilige zorg: ze worden jaarlijks getoetst op hoge kwaliteitseisen door een onafhankelijke instantie. En er werken altijd ten minste twee medisch specialisten”, volgens Paulette Timmerman, directeur bij ZKN.

Vaak gewoon vergoed
Bezoekers vinden op de website alle voordelen van kliniekzorg op een rij: uitstekende zorg, korte wachttijden, persoonlijke aandacht en – merendeels – zorg die gewoon wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Timmerman: “We merken dat veel mensen nog niet weten dat een behandeling die nodig is, in de meeste gevallen gewoon wordt vergoed, ook in een kliniek. Wel moet je een verwijzing van je huisarts hebben.” Op de website wordt helder uitgelegd hoe het werkt met de vergoeding in klinieken.

Kortere wachttijden
In 2023 gingen 1,3 miljoen patiënten naar een kliniek voor verzekerde zorg. Dat is bijna 17,5 % van de medisch-specialistische zorg in Nederland. Vooral oogheelkunde, dermatologie, orthopedie (gewrichtsaandoeningen) en cardiologie (hartaandoeningen) zijn grote specialismen binnen kliniekzorg. “Als je kijkt naar planbare, niet direct urgente behandelingen, dan zie je dat klinieken inmiddels heel veel patiënten helpen en zo echt bijdragen aan kortere wachttijden en een grotere toegankelijkheid van zorg. Voor dit type zorg zijn ze een belangrijke aanbieder geworden die niet meer is weg te denken uit het zorglandschap”, aldus Timmerman.   

Over ZKN
Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) is dé branchevereniging voor klinieken in Nederland. Haar missie is om de positie van klinieken in de zorg versterken, onder andere door belangenbehartiging.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Saskia Deerenberg.

Profielfoto van Saskia Deerenberg
Contactpersoon