Het Financieel Dagblad plaatste op 26 juli een artikel over de zelfstandig klinieken en ziekenhuizen en wat de corona crisis heeft gedaan met de markt en onderlinge samenwerking. Het artikel gaat o.a. in op hoe de klinieken de corona crisis als bedrijf hebben doorstaan, de groeiambities van ZKN / klinieken en hoe klinieken de zorg betaalbaar houden. 

ZKN-directeur Paulette Timmerman: 'De klinieken groeien omdat ze zorg leveren die patiënten waarderen, en omdat verwijzende huisartsen ons weten te vinden. We zijn ervan overtuigd dat het kliniekmodel bijdraagt aan kwaliteit en efficiëntie van de zorg. We helpen de zorg bij een sterk stijgende vraag betaalbaar te houden.'

Positieve conclusie
Zorgverzekeraar Zilveren Kruis, Ziekenhuis Rijnstate en Deloitte reageren op de verschillende aspecten in het artikel. Zo heeft Ziekenhuis Rijnstate zijn eigen kliniek binnen het ziekenhuis opgericht om de planbare zorg met de "snelle, comfortabele dienstverlening van een ZBC"  in eigen huis te houden. 

Het artikel sluit beschouwend en positief af dat er eigenlijk heel veel voorbeelden van samenwerkingen tussen klinieken en ziekenhuizen te zien zijn en dat dit er door de inhaalzorg er waarschijnlijk nog meer worden. 

Het hele artikel is hier te lezen voor abbonees van het FD.