Gisteravond zijn de Patiëntvriendelijkheidsprijzen 2016 uitgereikt. In vier categorieën werden de winnaars bekendgemaakt; ziekenhuizen, klinieken, verpleeg/verzorgingshuizen en zorgverleners. Om de patiëntvriendelijkheid in de vier categorieën te beoordelen, zijn de beoordelingen van patiënten op ZorgkaartNederland gebruikt. De meest patiëntvriendelijke kliniek is Vrouwenkliniek Zuidoost in Amsterdam. Orthopeed Jur Vellema, werkzaam bij ViaSana, werd door het publiek aangewezen als meest patiëntvriendelijke zorgverlener van Nederland.

ZKN-keurmerk klinieken nummer 1 en 2
In de categorie ‘Klinieken’ waren vijf klinieken genomineerd. Vrouwenkliniek Zuidoost ging er met de eerste prijs vandoor. Patiënten vinden de sfeer en de persoonlijke benadering erg prettig. Ook de vakjury roemde hun speciale aanpak: “Vrouwenkliniek Zuid-Oost heeft een goede focus op de wijk en alles wat daarmee samenhangt. De kliniek wil daadwerkelijk van betekenis zijn voor vrouwen in Amsterdam Zuidoost en andere wijken." Gynaecologisch Centrum Dermout & Albicher is de runner-up en is tweede geworden. 

Meest Patiëntvriendelijke zorgverlener
In de categorie zorgverleners koos het publiek voor orthopeed Jur Vellema werkzaam bij ViaSana. “Dr. Vellema is een zeer kundig persoon die normale taal praat en zeer menselijk is!”, schrijft één van zijn patiënten op ZorgkaartNederland. Jur Vellema is blij met zijn prijs maar benadrukt dat het een teamprestatie is die hij samen met collega’s levert. Voor meer informatie en de andere prijswinnaars, klik hier.