PERSBERICHT - 12 oktober 2017

Zoetermeer, 12 oktober 2017- Afgelopen dinsdag presenteerde het toekomstige kabinet haar regeerakkoord. Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) is voorzichtig positief over de plannen.

Op het gebied van curatieve zorg spreekt het Regeerakkoord ambitie uit. Zo willen de vier coalitiepartijen uitkomstindicatoren centraal stellen en de kwaliteit van het zorgaanbod voor verzekerden beter inzichtelijk maken. Volgens ZKN goede maatregelen waardoor hopelijk echt werk gemaakt gaat worden van transparantie en hogere kwaliteit van zorg.

De leden van ZKN dragen bij aan een meer efficiënt en effectief zorglandschap in Nederland. ZKN pleit voor ‘Zorg op de juiste plek’; dit wil zeggen dat we de patiënt daar behandelen waar deze kwalitatief de beste zorg kan krijgen. Dit moet volgens ZKN de komende jaren centraal staan.

Directeur Paulette Timmerman: “de ambitie van onze nieuwe regering sluit aan bij de belangrijke speerpunten van ZKN: transparantie in kwaliteit van zorg en meer aandacht voor kwaliteit in het inkoopproces. Ons benchmarkplatform Zorgladder gaat dit mede mogelijk maken. Wij zien uit naar de uitwerking van de ambities maar zullen deze ook kritisch blijven volgen.”