Medewerkers klinieken zeer positief over patiëntveiligheidscultuur

Medewerkers van klinieken zijn erg positief over de veiligheidscultuur en hun eigen veerkracht. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel in het kader van de landelijke ‘Monitor Patiëntveiligheid in Zelfstandige Behandelcentra’. In het rapport worden daarnaast een aantal suggesties gedaan voor verbeterstrategieën. ZKN dankt alle klinieken die deel hebben genomen aan het onderzoek.

Lees verder...
Nieuws - 17/05/2022

Kengetallen ZKN 2022 bekend

De kengetallen van onze vereniging zijn geactualiseerd en gepubliceerd op de website van ZKN. In 2022 heeft ZKN 136 leden met het ZKN-keurmerk en 3 kandidaat-leden. De kengetallen bevatten ook statistieken over hoeveel leden verzekerde zorg leveren, zich focussen op één specialisme en hoeveel medewerkers er bij klinieken werken.

Lees verder...
Nieuws - 15/03/2022

ZKN pleit voor meer samenwerking in de zorgketen om patiënten die op wachtlijst staan zo snel mogelijk van zorg te voorzien

Zoetermeer, 22 februari 2022 - Branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) pleit voor meer samenwerking in de hele zorgketen om patiënten die nu nog op een wachtlijst staan zo snel mogelijk van zorg te voorzien. Klinieken kunnen de behandelcapaciteiten van ziekenhuizen voor de urgente, complexe patiënt vrijspelen door die patiënten over te nemen van de ziekenhuizen die in een kliniek behandeld kunnen worden.

Lees verder...
Nieuws - 22/02/2022

Vernieuwde ZKN governance code 2022 van kracht

De ZKN governance code is vernieuwd. De code, die in 2019 door ZKN werd gelanceerd, heeft als doel de bestuurlijke verantwoordelijkheid in de bedrijfsvoering van klinieken te verankeren. Vanaf 1 maart 2022 is deze nieuwe versie van de code een vast onderdeel van de jaarlijkse ZKN-keurmerk audit.

Lees verder...
Nieuws - 15/02/2022

ZKN en vakbond AVV zetten handtekening onder nieuwe cao

Zoetermeer, 1 februari 2022 –  Branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) en vakbond AVV hebben gisteren de nieuwe cao ZKN ondertekend. De cao heeft een looptijd van twee jaar, van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023. De cao is van toepassing op de ongeveer 7.000 medewerkers van zelfstandige klinieken die aangesloten zijn bij ZKN.

Lees verder...
Nieuws - 01/02/2022

Jan Klein nieuwe voorzitter College van Deskundigen ZKN

Met ingang van 1 januari 2022 is Jan Klein de nieuwe voorzitter van het College van Deskundigen van ZKN, de branchevereniging van zelfstandige klinieken in Nederland. Het College van Deskundigen is het onafhankelijk adviesorgaan, dat de kwaliteit en de actualiteit van de eisen van het ZKN-keurmerk bewaakt.

Lees verder...
Nieuws - 12/01/2022

Boostervaccinatie voor zorgmedewerkers met direct patiëntencontact

Bijgewerkt: 03-01-2022. In dit bericht houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over de boostervaccinatie voor zorgpersoneel met direct patiëntencontact. Vanaf 31 december is het voor zorgorganisaties niet meer mogelijk om unieke codes aan te vragen. Alle zorgmedewerkers in de wachtrij hebben een uitnodiging gekregen om online een afspraak te maken bij de GGD.
 

Lees verder...
Nieuws - 03/01/2022