Ervaringen uit de praktijk

Henk Salome (78)

Zwelling benen door problemen met vochtafvoer

“Nee, ik heb eigenlijk niet iets heel bijzonders. Mijn lymfestelsel werkt niet meer optimaal. Mijn benen houden daardoor vocht vast. Dat soort dingen horen bij mijn leeftijd. Toen ik last kreeg van ontstekingen aan mijn benen ben ik hier in Uden naar de huisarts gegaan, die me naar deze kliniek doorverwees.

Op de behandeling heb ik werkelijk niets aan te merken. Dan heb ik het niet alleen over de artsen hier, maar zeker ook over de professionaliteit van de verpleegkundigen. Ze hebben hier eerst mijn benen ingezwachteld, zodat het vocht uit mijn benen verdween. Daarna zijn me steunkousen aangemeten. Die steunkousen worden vervolgens geleverd door een bedrijf dat aan de kliniek is verbonden. 

Wat me aanspreekt is de manier waarop deze kliniek zowel typisch Brabants als niet-Brabants is. Met typisch Brabants bedoel ik de vriendelijke en gemoedelijke manier waarop ze met je omgaan. Ze zijn bij het maken van afspraken heel flexibel. En wachtlijsten kennen ze hier niet. Maar het zogenaamde Brabants kwartiertje kennen ze hier ook niet. Een afspraak om 10 uur is hier 10 uur.

Patiënt bij Dermapark

Henk Salome (78) - Zwelling benen door problemen met vochtafvoer