Ervaringen uit de praktijk

Samantha de Vink (23)

Chronische oorontsteking

“Wanneer de problemen begonnen? Volgens mijn ouders was ik negen maanden toen ik voor het eerst met een oorontsteking naar de dokter ging. Helaas zijn de problemen met mijn oor een vast onderdeel van mijn leven. Elke keer weer begint de ontsteking, vooral in mijn linkeroor. Op school was ik vaak meer met de pijn bezig dan met de les. Naarmate ik ouder word, heb ik minder vaak ontstekingen. Maar als ik ze heb, zijn ze veel heftiger.

Elke keer als ik last krijg, ga ik hier naartoe. Ik ben al twee keer aan mijn linkeroor geopereerd en regelmatig worden er buisjes geplaatst die ervoor zorgen dat ik minder last van de ontstekingen heb. Het fijne van deze kliniek is dat ik altijd kan bellen als ik pijn heb, de 48 uur na de operatie zelfs midden in de nacht. Nog nooit is de telefoon meer dan twee keer overgegaan voor er werd opgenomen. En dan krijg ik geen assistent aan de lijn, maar een behandelend arts.

Ze zijn hier constant bezig zich te verbeteren. Een voorbeeld is het apparaat met bovenop een klein lampje dat de arts gebruikte om mijn neus en keelholte te onderzoeken. Vroeger was dat een hard ding dat via een neusgat naar binnen moest. Zo’n onderzoek was kort, maar pijnlijk. Nu hebben ze een zacht en flexibel apparaat (‘de flexibele nasopharyngoscoop’). Het onderzoek is daardoor een stuk prettiger.”

Patiënt bij Van Linschoten Specialisten

Samantha de Vink (23) - Chronische oorontsteking