Ervaringen uit de praktijk

Nathaly van der Geld (29)

Blaaspijnsyndroom / interstitiële cystitis

“Het duurde veel te lang voor werd vastgesteld wat ik had. Als ik eerder bij deze specialist van Gynos terecht was gekomen, had ik mijn opleiding als psychiatrisch verpleegkundige en het daaraan verbonden werk in de zorg niet hoeven opgeven. Werken en leren was op een gegeven moment gewoon onmogelijk. Door de aanvallen trekt je blaas in korte tijd samen. De pijn trekt door naar je benen. Niets helpt dan. Zelfs morfine kan de pijn niet onderdrukken.

De arts die me hier behandelt, is een van de vijf deskundigen op het gebied van interstitiële cystitis. Ik ben heel blij dat ik bij hem terecht ben gekomen. Voor ik bij hem kwam, had ik een lange geschiedenis van foute diagnoses. Door alle antibioticakuren is mijn afweer enorm verzwakt. Ook de andere behandelingen en medicijnen bleken eerder negatief dan positief te hebben gewerkt.

Voor mij was het vanzelfsprekend dat ik naar deze kliniek kwam toen hij hier ging werken. Niet alleen vanwege zijn grote deskundigheid, maar ook om de persoonlijke aandacht. Die aandacht is een kenmerk van iedereen die hier werkt. Je wordt altijd meteen teruggebeld. Je voelt dat ze geïnteresseerd zijn hoe het met jou gaat. Hoe ziek ik me ook voel: ik ga hier altijd vrolijk weg.

Deze ziekte is helaas nog niet te genezen. Maar door de combinatie van medicijnen, supplementen, therapieën en een streng dieet is mijn leven veel beter geworden. Ik hoef nu zelfs geen medicatie meer te slikken. Ik krijg nog wel blaasspoelingen, maar die bouw ik af. Het is trouwens heel belangrijk dat die weer in het pakket van alle verzekeringen komen. Gelukkig kan je hier in de Gynos nog steeds blaasspoelingen krijgen en zijn de urologen met alle macht aan het strijden om ze weer in het pakket te krijgen.”

Patiënt bij Gynos Vrouwenkliniek

Nathaly van der Geld (29) - Blaaspijnsyndroom / interstitiële cystitis