van behandelingen bij klinieken met een ZKN-keurmerk.

Helma van de Wiel (48)

Venous lake op mijn lip

Louter lovende woorden voor kliniek DermaPark, want daar heb ik uitstekende ervaringen mee. Jaren geleden kwam ik er vaker voor de specialistische behandeling van huidaandoeningen.

Recent ben ik behandeld voor een zogeheten venous lake op mijn lip. Dat is een soort bloedblaar die ontstaat door verwijding van een vaatje. Niets ernstigs, ik liep er al 20 jaar vrolijk mee rond. Tot mijn schoonheidsspecialiste opperde dat ik het gemakkelijk weg kon laten laseren.

Om hierover deskundig advies in te winnen, klopte ik aan bij DermaPark. De arts wilde liever geen laser gebruiken door de kans op littekens of een blijvende verkleuring.

Lees verder

Venous lake op mijn lip - Helma van de Wiel (48)

Eric Vlaanderen (53)

Behandeling van angina pectoris

Acht jaar geleden kwam ik bij Cardiologie Centra Nederland voor de behandeling van angina pectoris, pijn op mijn borst. Ik koos voor deze zelfstandige kliniek door hun snelheid van handelen; ik zag een wachtlijst niet zitten.

De cardioloog luisterde naar mijn klachten, onderzocht me zorgvuldig en maakte een ECG. Daaruit bleken niet direct grote hartproblemen. Toch vermoedde hij dat er meer met mij aan de hand was. Daarom gaf hij het academisch ziekenhuis opdracht voor directe vervolgonderzoeken. Toen bleek dat ik vijf bypasses en een openhartoperatie moest ondergaan. Behoorlijk heftig, want ik was op dat moment pas 45. Maar wat ben ik blij dat het gebeurd is! Dankzij het adequate en efficiënte handelen van de cardioloog kan ik dit nu navertellen.

Lees verder

Behandeling van angina pectoris - Eric Vlaanderen (53)

Elba Calmero (65)

Gynaecologische problemen

Ik had gynaecologische problemen, gerelateerd aan de menopauze. Bij een ziekenhuis kom je vaak bij een coassistent terecht, en meestal bij een man. Ik ben een vrouw van een andere cultuur en wat ouder – ik praat niet zo gemakkelijk over wat ik ‘van onderen’ heb. Zeker bij een mannelijke arts vertel ik dan toch niet alles.

Mijn huisarts was best boos dat ik zo lang door was blijven lopen met mijn klachten. Hij verwees me door naar de Vrouwenkliniek, waar ik met vrees binnenstapte. Deze vrees was echter ongegrond. Iedereen stelde mij meteen op mijn gemak. Er werken alleen vrouwen, die precies weten waar ze het over hebben. Dan voel je je ook losser, vrijer om te praten.

Lees verder

Gynaecologische problemen - Elba Calmero (65)

Arie Eliëns (52)

Versleten kraakbeen knieën

Ik had al jaren last van mijn knieën. Waarschijnlijk ooit ontstaan door het voetballen. In 1993 viel ik van een zeven meter hoog balkon. Die klap gaf mijn knieën een enorme optater, waar ik O-benen aan overhield. Het kraakbeen was erg versleten.

De pijn was bijna ondraaglijk. ‘Je bent te jong voor nieuwe knieën’, kreeg ik in het ziekenhuis steeds te horen. Moest ik weer naar de fysiotherapeut. Kreeg ik het zoveelste recept voor heel veel pillen per dag. Vorig jaar was ik het zó beu, ik kon bijna niet meer lopen. Ik ging naar een specialist voor een MRI-scan. Hij gaf direct aan dat ik eerder had moeten komen, ik had namelijk een stuk van mijn onderbeen afgelopen. Van een kennis hoorde ik goede verhalen over ViaSana. Daar maakte ik een afspraak voor een second opinion. ‘Wat een drama, je hebt nieuwe knieën nodig’, bevestigde de arts. En wat denk je? Daar loop ik nu al mee rond, zonder pijn. Ik ben zo dankbaar.

Lees verder

Versleten kraakbeen knieën - Arie Eliëns (52)

Mariette van Katwijk (46)

Borstverkleining en borstlifting

Al jaren had ik de wens om mijn borsten te laten verkleinen en direct te liften. Vorig jaar is mijn wens in vervulling gegaan bij Boerhaave Medisch Centrum.

Mijn eerste contact had ik met een consulente. Zij vertelde alle praktische informatie en gaf mij het nodige leesvoer mee. Tevens kreeg ik haar telefoonnummer, mocht ik na de afspraak nog vragen hebben dan kon ik haar altijd bereiken. Dit vond ik zeer prettig. Een paar dagen later had ik een afspraak met de chirurg. Tijdens deze afspraak heb ik mijn wens besproken, de consulente was hier ook bij aanwezig. Ik had een nadrukkelijke wens qua cupmaat. De chirurg liet mij beeldmateriaal zien en besprak de mogelijkheden. Na het prettige gesprek heb ik met de consulente mijn keuze besproken en vastgezet.

Lees verder

Borstverkleining en borstlifting - Mariette van Katwijk (46)